Homepage

Kompanije

Kompanije koje čine Trgomen grupu

Trgomen Real Estate
Gradimo stambene i poslovne objekte u nekoliko gradova u Srbiji – između ostalog poslovnu zgradu Ziegel House u Nebojšinoj ulici na Vračaru i Pegaz Holiday Resort u Vrnjačkoj Banji. Naše nekretnine možete kupiti i iznajmiti.
Trgomen Machinery
Generalni smo zastupnik za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju za prodaju traktora, kombajna i građevinskih mašina brenda Foton Lovol. Takođe smo ovlašćeni dileri za Great Wall automobile i viljuškare Hangacha.
Nest Corporation
U Nestu možete nabaviti što vam je potrebno za stvaranje i opremanje radnog i životnog prostora. Od građevinskih materijala, preko sanitarije, rasvete do nameštaja. Uvozimo granitne i keramičke pločice i sanitariju turskog brenda Seramiksan, hidroizolaciju makedonskog brenda BIM, crep nemačkog brenda Jacobi Walther.
Royal Wolf
Prodavnice najkvalitetnije opreme za lov svetskih brendova u Beogradu i Kraljevu  - Swiza, Vomz optike, Nordik Predator, Bergara, Kaps optik, Wegu, Sako. Osim prodavnice Royal Wolf u Kraljevu i Balkan Hunter S&N u Beogradu - opremu je moguće naručiti i online.
Akov
Odlučili smo da porodičnu proizvodnju rakije za sopstvene potrebe iznesemo na domaće tržište. Tokom 2018. godine, preko 20 vrsta rakija biće dostupno svim ljubiteljima ovog pića.
.RUB.
.RUB. je online prodavnica na kojoj možete pronaći garderobu i aksesoare mladih i neafirmisanih dizajnera. U poslednjih nekoliko godina formirala se nova grupa talentovanih dizajnera u regionu i mi smo odlučili da kreiramo platformu koja spaja dizajnere i kupce iz celog sveta.

Trgomen grupa u brojkama

Kada bismo svih 30 godina rada stavili u brojke, to bi izgledalo ovako:

%

Godine osnovani

Firmi

Zaposlenih

Velika porodica

1988. godina

Pre skoro 30 godina u Prištini, Predrag Mikić – osnivač Trgomena, sa tadašnjim prijateljem počinje sa trgovinom sanitarijom i kupatilskom opremom. Firma je rasla ali su dešavanja na Kosovu dovela do toga da Predrag sa svojom porodicom napusti Prištinu i preseli se u Kraljevo.

1997. godina

Iako se firma seli u Kraljevo, nastavlja sa radom – pre svega na uvozu sanitarija Sankeram iz Strumice, Keros pločice iz Španije, italijanskih slavina Saleri Sanitari.

2000. godina

Uvoz sanitarija širimo i na područja izvan granica Evrope i tako postajemo jedan od prvih uvoznika proizvoda iz Kine. Iste godine pokrećemo strugaru i primarnu obradu oble građe kojom snadbevamo građevinske firme i firme koje se bave proizvodnjom nameštaja. Zbog obima posla i tržišta koji se širi van granica Srbije, svoje predstavništvo otvaramo i u Crnoj Gori u Danilovgradu.

2002. godina

Strugara širi svoje poslovanje i 2002. godine naša proizvodnja postaje bogatija za parkete i podove od hrasta i bukve, čime Trgomen postaje lider na tržištu u proizvodnji parketa. Tada Trgomen grupa kupuje udeo u Novoj Banci a vlasnik Trgomena, Predrag Mikić postaje Predsednik upravnog odbora banke.

2003. godina

Posle podova i parketa, Fabrika Trgomen u svoju proizvodnju dodaje i nameštaj. U početku proizvodimo nameštaj od medijapana i iverice – poznatiji kao pločasti nameštaj, a zatim, na zahteve tržišta odgovaramo i nameštajem od punog drveta – od bukve, hrasta i jasena.   Sada, sa sanitarijom i nameštajem – počinjemo da opremamo stanove u novoizgrađenim zgradama. U nekim od tih poslova, baš kao nekad, po sistemu razmene robe – za opremanje nekretnina, dobijamo nekretnine i ideju za pokretanje još jednog biznisa.

2004. godina

Sa kapacitetom za opremanje velikih projekata u izgradnji, Trgomen širi svoje poslovanje na izgradnju objekata – stanova i poslovnih prostora. Tako nastaju Trgomen Nekretnine. Danas, Trgomen Nekretnine čini više od 70 stanova, lokala, poslovnih zgrada, kao i novi objekti u izgradnji – Ziegel House i Pegaz Holiday Resort.

2005. godina

Kako je jedan od većih partnera u uvozu i izvozu postala država Kina, na brojnim poslovnim putovanjima i sajmovima, upoznajemo se sa kineskim proizvođačem traktora, kombajna i građevinskih mašina – Foton Lovol. I postajemo njihov generalni zastupnik za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

2006. godina

Nova Banka se 2006. godine prodaje Findomestic banci (BNP Paribas Group) tako i naš udeo u banci.

2010. godina

Kako koji od članova porodice Mikić završava studije, priključuje se ocu u radu u firmama koje čine Trgomen Grupu. Prvi među njima je najstariji sin – Žarko.

2011. godina

Od 2011. godine definišu se četiri firme u okviru Trgomen Grupe: Trgomen Nekretnine, Mehanizacija Trgomen, Fabrika Trgomen i Nest Corporation. Stefan, najmlađi sin u porodici Mikić, kao veliki ljubitelj lova u koji je išao zajedno sa ocem, pokreće radnju lovačke opreme u Kraljevu, sa svojim prijateljem Jandrijom Martićem.

2016. godina

Trgomen Mehanizacija postaje jedan od dilera za automobile marke Great Wall u Srbiji. U naselju Ratina na 1000 m2 otvaramo prodajni salon i servisni centar Great Wall automobila.

 

2017. godina

Od dugogodišnje kućne proizvodnje rakije za sopstvene potrebe, porodica Mikić odlučuje da svoju domaću proizvodnju ponudi i tržištu u Srbiji. Osniva se Akov a početak distribucije rakija na tržište planiran je za 2018. godinu. Istovremeno, Žaklina – ćerka Predraga Mikića, koristeći svoje iskustvo u biznisu i znanje iz online marketinga koristi da pokrene prvi online shop jedinstvene odeće i aksesoara .RUB. zajedno sa svojim prijateljem Nenadom Matićem. U Beogradu se otvara druga prodavnica oružja “Balkan Hunter S&N” koju Stefan Mikić otvara zajedno sa prijateljem Nikolom Radojčićem.