About Us

Trgomen grupa je porodična firma. Nastala pre 30 godina u Prištini, pratila je razvoj i put porodice Mikić. I kao svaka porodica – nije se razvila preko noći i ne karakterišu je samo usponi.

Od osnivanja do danas, kada Trgomen grupu čini šest firmi koje se bave naizgled različitim delatnostima – svaki korak bio je predvidiv i logičan.

Počeli smo sa uvozom sanitarije i pločica. Kada smo opremili celo kupatilo, shvatili smo da možemo da opremimo i celu kuću. Kada smo opremili celu kuću, shvatili smo da možemo i da je sagradimo. Da bismo sagradili celu kuću, bio nam je potreban građevinski materijal. Napravili smo ga od materijala kojim smo bili okruženi. Kada smo sagradili celu kuću, shvatili smo da – da bi kuća postala dom, da nam je potreban nameštaj i da i njega možemo da napravimo. Kako smo uvozili pločice, tako smo počeli da izvozimo nameštaj i to u zemlje Evrope.

U Kini iz koje smo već pet godina uvozili sanitariju pronalazimo novu mehanizaciju koja bi mogla da zameni stare mašine za obradu zemlje. Od zemlje smo uzeli ono što nam je dala – voće koje smo počeli da koristimo u proizvodnji rakije za sopstvene potrebe, a zatim te iste rakije ponudili i ljudima oko nas.

Izgradili smo sve i danas svaki segment Trgomen grupe predstavlja jedan od koraka u toj višedecenijskoj izgradnji. Gradimo i dalje.

Upoznajte nas


Žarko Mikić

Žarko Mikić

Žarko se nakon studija u Beogradu na FEFA Univerzitetu vraća u Kraljevo i priključuje porodičnoj firmi. Počinje da se bavi nekretninama sa fokusom na izgradnji Pegaz kompleksa u Vrnjačkoj Banji.

Njegova druga pasija je proizvodnja rakije i upravo zato, pored uvoza destilatora pokreće destileriju AKOV. Ove rakije će tokom 2018. godine biti dostupne i na domaćem tržištu i to u više od 20 ukusa.

Žaklina Mikić

Žaklina Mikić

Žaklina je završila osnovne i master studije na Regent’s Univerzitetu u Londonu. Po završetku studija se priključuje braći i ocu u vođenju firmi u okviru Trgomen grupe.

Pored interesovanja u oblasti biznisa, Žaklina se interesuje i za inovacije u IT svetu i online marketing. Zato 2017. godine Žaklina sa svojim prijateljem Nenadom Matićem pokreće prvi online shop jedinstvene odeće i aksesoara koje su kreirali dizajneri iz Srbije – .RUB.

Stefan Mikić

Stefan Mikić

Nakon završenih osnovnih studija na Regent’s Univerzitetu u Londonu, Stefan se uključuje u porodičnu firmu na polju nekretnina ali pre svega baveći se izgradnjom Ziegel House-a, novog poslovnog prostora u centru Beograda.

S obzirom na to da su njegova interesovanja išla dalje od poslova kojima se bave kompanije unutar Trgomen grupe – kao veliki ljubitelj lova pokreće prodavnicu lovačke opreme i oružja Royal Wolf u Kraljevu. A zatim, par godina kasnije i sličnu radnju u Beogradu – Balkan Hunter.

Predrag Mikić

Predrag Mikić

Predrag Mikić je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Prištini 1986. godine a svoju karijeru započeo u Zadruzi Gračanica kao Komercijalni direktor. Zatim je radio kao finansijski i kao generalni direktor u kompaniji Veles prom u Velesu u Mekedoniji.

1988. godine osniva Trgomen čiji je vlasnik do 2011. godine kada se zapošljava kao Savetnik Predsednika Republike Srbije za privredu i ekonomska pitanja.

U međuvremenu, u periodu od 2002. do 2006. godine bio je Predsednik Upravnog odbora Nove Banke.